Amenzi de peste 174 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în minivacanța de 1 Decembrie. 50 de permise de conducere, reţinute

În perioada 29 noiembrie  – 4 decembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie au fost aplicate 478 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 174.825 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 50 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 20 de certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 243 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 63 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 22 de bicicliști, cinci pietoni, au fost sancționați nouă conducători de vehicule cu tracțiune animală, 10 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționate 13 depășiri neregulamentare, patru opriri neregulamentare, 12 sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 95 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri