Amenzi de peste 231 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore. 48 de permise de conducere, reţinute

În perioada 3 – 5 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână au fost aplicate 535 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 231.279 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 48 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 370 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 72 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 10 pietoni, 14 bicicliști, șapte sancțiuni au fost pentru depășiri neregulamentare, șase pentru conducere sub influența alcoolului, trei au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, au fost sancționați șase conducători de vehicule cu tracțiune animală, două sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, alte două au fost pentru lipsa ITP, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri