Amenzi de peste 25 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 24 de ore. 5 permise de conducere, reţinute

Luni, 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 25.375 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.  

Astfel, 29 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor rutiere de la trecerea la nivel cu calea ferată, 16 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, una pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, o alta pentru conducere sub influența alcoolului, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri