Amenzi de peste 39 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 24 de ore. 6 permise de conducere, reţinute

Marți, 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 39.195 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere.

Astfel,33 de sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză18 pentru nerespectarea prevederilor legale privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, șapte pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați cinci pietoni, trei bicicliști, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, una pentru lipsa ITP, iar 16 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri