Amenzi de peste 50 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 24 de ore. 7 permise de conducere, reţinute

Miercuri, 8 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 197 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 50.505 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea au fost reținute trei certificate de înmatriculare.

Astfel, 99 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 36 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 24 au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, o sancțiune a fost pentru depășire neregulamentară, două pentru lipsa ITP, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri