Amenzi de peste 51 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 24 de ore. Cele mai multe, pentru exces de viteză

138 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Miercuri, 28 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 51.655 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 70 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 12 bicicliști, opt pietoni, 12 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, cinci pentru depășire neregulamentară, cinci sancțiuni au fost pentru lipsă ITP, una pentru nerespectarea semnificației culorilor semaforului electric, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Polițiștii bihoreni continuă zilnic acțiunile în trafic. Se acţionează cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Bihor, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, precum și a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Distribuie informația
Alte știri