Amenzi de peste 73 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 19 – 20 august, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat ample acţiuni pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 73.070 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 118 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați nouă pietoni, patru bicicliști, doi utilizatori de trotinete electrice, două sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru lipsa ITP, alte două pentru nerespectarea semnificației culorrilor semaforului electric, una pentru conducere sub influența alcoolului, iar 16 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri