Amenzi în valoare de 24 de mii de lei pentru bihorenii care nu respectă restricțiile

În perioada 10 – 12 iunie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 48 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 1.803 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 237 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 166 de mijloace de transport, din care 73 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 24.000 de lei.

Dintre acestea, 75 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei,au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 2sancțiuni, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Distribuie informația
Alte știri