Amenzi record de 309 mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în 48 de ore. 52 de permise de conducere, reținute

În perioada 7 – 9 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 29 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 19 filtre, în acțiuni fiind implicați 645 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 332 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.928 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1907 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 753 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 309.195 de lei.

Totodată, au fost constatate 40 de infracțiuni, dintre care șapte la regimul circulației rutiere, patru  la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 29 de infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 436 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 218 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 59 de pietoni, 12 bicicliști, 42 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 13 pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor,iar 88 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 52 de permise de conducere și 47 de certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri