Amenzi record de 336 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în 72 de ore. 106 permise de conducere, reținute

Peste 800 de poliţişti din Bihor au fost la datorie, pentru ca minivacanţa ocazionată de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile) să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Bihor să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 21 – 24 iunie a.c., au acționat zilnic, peste 100 de patrule, polițiștii din Bihor având ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Au fost desfășurate 33 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integratși au fost efectuate 24 de filtre, în cadrul cărora au fost legitimate 3.832 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate 3.725 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Polițiștii bihoreni au intervenit la 393 de evenimente, dintre care 372 au fost sesizate prin 112.

Astfel, au fost sesizate 117 infracțiuni, dintre care 50 contra persoanei, 36 contra patrimoniului, 21 infracțiuni la regimul siguranței rutiere și 10 infracțiuni de altă natură.

Polițiștii din Bihor au aplicat 560 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 336.420 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 106 permise de conducere, dintre care 50 ca urmare a consumului de alcool sau alte substanțe interzise, 27 pentru depășirea limitelor legale de viteză, patru pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și au fost retrase 57 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri și de ordine publică au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Polițiștii din Bihor vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri