Amenzi record de peste 200 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 10 – 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 15 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 17 filtre, în acțiuni fiind implicați 357 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 153 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.857 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.044 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 463 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 201.405 lei.

Totodată, au fost constatate 16 infracțiuni, dintre care opt la regimul circulației rutiere, două de natură judiciară, patru la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și două infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 344 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 173 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, nouă au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 18 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, trei opriri neregulamentare, trei sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, au fost sancționați 14 pietoni, patru bicicliști, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 112 sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 32 de permise de conducere și 28 de certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri