Amplă acțiune rutieră în oglindă, derulată de polițiștii bihoreni, în paralel cu cei arădeni – 93 de sancțiuni au fost aplicate în Bihor, în doar câteva ore

Miercuri, 29 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 87.200 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 33 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.

Din totalul sancțiunilor aplicate în ultimele 24 de ore pe șoselele bihorene, 93 au fost aplicate în intervalul orar 07.00 – 13.00, când, pe sectorul de drum D.N. 79 care tranzitează județul Bihor, între localitățile Nojorid și Avram Iancu, polițiștii Serviciului Rutier Bihor, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Arad au organizată o amplă acțiune rutieră în oglindă, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, produse pe fondul vitezei sau a depășirilor neregulamentare.

Astfel, în cadrul acțiunii, în care au fost implicați 15 polițiști bihoreni, de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Oradea, de la Biroul Rutier Salonta și de la Secția nr.9 de Poliție Rurală Cefa, au fost folosite 5 aparate radar, dispuse în cascadă și o aeronavă fără pilot (dronă).

În cadrul acțiunii de pe D.N. 79 au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 40.220 de lei, din care majoritatea, respectiv 64 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, 8 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, una pentru conducere sub influența alcoolului, iar 13 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 16 permise de conducere.

Exemplu:

Astfel, miercuri, 29 iunie a.c., la ora 11.35, pe raza localității bihorene Gepiu, a fost depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj, care, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului rutier cu semnificația „Depășire interzisă” și având o concentrație alcoolică de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul respectiv avea înmatricularea suspendată, ca urmare a expirării ITP.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu 24 de puncte amendă, în valoare totală de 3.480 de lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 150 de zile.

Totodată, conducătorului auto i-a fost reținut și certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Alte știri