Amplă acțiune rutieră în oglindă, derulată de polițiștii bihoreni, în paralel cu cei din județele limitrofe

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 07.00 – 13.00, polițiștii Serviciului Rutier Bihor, împreună cu polițiștii serviciilor rutiere Cluj, Arad și Satu Mare au organizat o amplă acțiune rutieră în oglindă, pe D.N.1, D.N. 79, D.N. 19 și D.N. 19 E, pentru impunerea respectării regimului legal de viteză, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadapate la condițiile de drum, dar și pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Activitățile au fost organizate în cadrul unei ample acțiuni, desfășurată la nivel național. În județul Bihor au fost angrenați 30 de polițiști de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Oradea, dar și de la celelalte formațiuni de poliție rutieră și de ordine publică de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, fiind utilizate 11 aparate radar, dispuse în cascadă.

În cadrul acțiunii, desfășurată pe cele patru drumuri naționale care tranzitează județul Bihor, au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 85.810 lei, din care majoritatea, respectiv 236 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Alte 25 de sancțiuni au fostpentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru pentru depășiri neregulamentare, două pentru conducere sub influența alcoolului, alte două pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, iar 21 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 29 de permise de conducere.

Distribuie informația
Alte știri