Ample acțiuni în trafic ale polițiștilor bihoreni. Aproape 250 de șoferi, sancționați pe drumurile din Bihor în ultimele ore

foto: arhiva

240 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune, în ultimele 24 de ore. Timp de 12 ore, polițiștii bihoreni au acționat în oglindă, în paralel cu polițiștii arădeni, cu radare amplasate în cascadă, pe D.N.79.

Joi, 5 octombrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea neregulamentară.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 240 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 94.010 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare.

149 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 7 sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, alte 7 pentru neutilizarea pe drumurile publice a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulația diurnă, 5 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate 5 opriri neregulamentare, 3 depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost pentru lipsa ITP, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

          – Amplă acțiune rutieră în oglindă, derulată de polițiștii bihoreni, în paralel cu cei arădeni – 95 de sancțiuni au fost aplicate în județul Bihor, pe parcursul acțiunii, cu 9 radare dispuse în cascadă.

Din totalul sancțiunilor aplicate în ultimele 24 de ore pe șoselele bihorene, 95 au fost aplicate în intervalul orar 07.00 – 19.00, când, pe sectorul de drum D.N. 79 care tranzitează județul Bihor, între localitățile Oradea și Avram Iancu, dar și pe drumurile județene limitrofe, polițiștii Serviciului Rutier Bihor, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Arad au organizată o amplă acțiune rutieră în oglindă, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate sau a depășirilor neregulamentare.

Astfel, în cadrul acțiunii, în care au fost implicați 18 polițiști bihoreni, de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Salonta, au fost folosite 9 aparate radar, dispuse în cascadă.

În cadrul acțiunii de pe D.N. 79 au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 38.425 de lei, dintre care, majoritatea, respectiv 68 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, o sancțiune a fost aplicată pentru o depășire neregulamentară, o alta pentru conducere sub influența alcoolului, iar 15 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 5 permise de conducere.

În cadrul acțiunii de pe D.N. 79, au fost efectuate 260 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

          Exemple:

          A rămas fără permis pentru 3 luni, după ce a fost depistat de polițiștii rutieri în trafic, în timp ce conducea cu viteză excesivă.

Joi, 5 octombrie a.c., la ora 08.40, pe drumul județean 792 A, în afara localității Miersig, județul Bihor, a fost depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 144 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

ATENŢIE!

 – Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

Distribuie informația
Alte știri