Ample acţiuni pe şoselele bihorene, desfășurate de poliţiştii rutieri din judeţ. S-au dat amenzi de peste 250 de mii de lei

În perioada 7 – 9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 17 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 30 de filtre, în acțiuni fiind implicați 493 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 176 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și polițiști locali, reprezentați ai I.T.M. Bihor și ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.670 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.699 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 489 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 250.695 de lei.

Totodată, au fost constatate 25 de infracțiuni, dintre care cinci de natură judiciară, 11 la regimul circulației rutiere, șase la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și trei infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 209 sancţiuni contravenţionaleau fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 117 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, nouă pentru conducere sub influența alcoolului, 24 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 12 pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, nouă sancțiuni au fost pentru punerea în circulație a unor vehicule care prezentau defecțiuni tehnice, șase au fost pentru lipsa ITP, iar 30 pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 51 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 25 pentru depășirea limitelor legale de viteză, două pentru depășiri neregulamentare, iar cinci pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reţinute 27 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri