ANAF începe controale masive pentru verificarea averilor românilor. Zeci de miliarde de euro, descoperite ca neimpozitate

ANAF va începe de la 1 iulie operațiune uriașă de verificare a sursei averilor fiecărei persoane. Sunt peste 560.000 de români care au avut venituri neimpozitate de 20 miliarde de euro în perioada 2016-2019, potrivit șefului instituției, Lucian Heiuș.

„Am dat o sarcină Direcției Generale de Control Venituri Persoane Fizice să-mi facă o analiză de risc și am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Făcându-se această analiză de risc, am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000 de persoane au acumulat între 2016-2019 (anul 2020 în finalizăm în septembrie, iar 2021 la sfârșitul anului) o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 miliarde euro”, a spus Heiuș vineri, într-o conferință de presă.

ANAF a descoperit aceste sume după ce a urmărit ce bunuri a achiziționat fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți și cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le dețin.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri