Analiză Storia: de la previziuni la realitate! Vezi cum au evoluat prețurile locuințelor și al chiriilor în Oradea

Deși anul trecut utilizatorii Storia și OLX se așteptau în proporție de 60% ca prețurile locuințelor să scadă, datele de anul acesta de pe platforma Storia ne arată că prețurile apartamentelor de vânzare au crescut, în medie, cu 7%. Astfel, vânzătorii au solicitat un preț de 1.683 euro pe metru pătrat în cazul apartamentelor vechi, iar în cazul celor noi prețul solicitat a fost de 1.687 euro pe metru pătrat.

Analizând datele din orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platforma Storia – București, Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu și Timișoara – se observă că au existat creșteri de prețuri în toate cele 10 orașe analizate, la categoria apartamentelor cu maxim trei camere.

Cea mai mare creștere a prețurilor de vânzare în perioada ianuarie-noiembrie 2023 versus ianuarie-noiembrie 2022 a fost de 9% în Brașov, urmată de o majorare de 7% în Cluj-Napoca, Constanța și Iași. De asemenea, prețurile apartamentelor de vânzare au crescut și în Arad (+6%), Oradea (+6%), București (+4%), Sibiu (+4%), Craiova (+4%), Timișoara (+3%).

Conform datelor din celelalte nouă orașe analizate, prețul chiriilor pentru apartamentele cu maxim trei camere a crescut astfel:

●       +35% în Constanța

●       +22% în Sibiu

●       +19% în Oradea

●       +18% în Brașov și Craiova

●       +17% în Cluj

●       +15% în Arad și Iași

●       +11% în Timișoara

*Sondajul a fost realizat de Storia – platforma de imobiliare lansată de OLX, ca parte din inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”, prin care brandul își propune să contribuie la transparentizarea informațiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriașilor, proprietarilor, agenților și dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susține să ia decizii în cunoștință de cauză. Chestionarul a fost publicat pe Storia.ro și OLX, în perioada 21 decembrie 2022 – 09 ianuarie 2023, iar răspunsurile au fost colectate de la 1001 respondenți.

Distribuie informația
Alte știri