Analiză Storia.ro: Chiriașilor li se cer prețuri cu 16% mai mari decât anul trecut. Vezi care e situația la Oradea

În luna octombrie a acestui an, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, s-au înregistrat cu 17% mai multe interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia – platforma de imobiliare lansată de OLX. În octombrie a.c. comparativ cu luna septembrie, numărul de contactări a fost în scădere, iar anunțurile au fost afișate mai mult timp pe site (+11%), ceea ce arată că cei care au contactat proprietarii sau agenții au încheiat tranzacțiile mai lent.

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, respectiv orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 16% de la un an la altul (octombrie 2023 vs. octombrie 2022), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (octombrie 2023 vs. septembrie 2023) au crescut, în medie, cu 7%.

Comparativ cu luna septembrie a.c.,la Oradea prețurile medii solicitate în luna octombrie a.c. pentru închiriere au scăzut în cazul apartamentelor cu trei camere (-1%), au rămas constante în cazul apartamentelor cu două camere și au crescut cu 1% în cazul garsonierelor.

Față de luna octombrie a anului trecut, prețurile medii solicitate au crescut în cazul garsonierelor (+25%), apartamentelor cu două camere (+17%) și în cazul apartamentelor cu trei camere (+21%).

Astfel, în luna octombrie a.c. prețul mediu de închiriere al garsonierelor din Oradea a ajuns la 200 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 350 de euro, iar cele cu trei camere se închiriază cu 398 de euro.

Distribuie informația
Alte știri