Analiză Storia.ro: Cum au evoluat prețurile apartamentelor de vânzare din Oradea în luna octombrie

Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 9% în luna octombrie a.c, față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 7%, conform celor mai recente date de pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX.

Față de anul trecut, în luna octombrie a.c., românii au vizualizat cu 14% mai multe pagini cu anunțuri de apartamente oferite spre vânzare și au realizat cu 31% mai multe contactări (contactările sunt interacțiunile între cei sunt în căutarea unei locuințe și cei care publică anunțuri de vânzare pe platformă).

Cele mai mari creșteri de prețuri față de aceeași perioadă a anului trecut s-au înregistrat la apartamentele vechi din Constanța (+12%) și la apartamentele noi din București (+9%). Analiza a luat în calcul nouă dintre cele mai mari orașe de pe platforma de imobiliare Storia.

În Oradea, în luna octombrie a.c., prețurile medii de cerere pentru apartamentele noi au fost cu 9% mai ridicate decât cele ale locuințelor vechi. Așadar, prețul mediu pe metru pătrat pentru apartamentele noi din Oradea a fost de 1.527 euro, în timp ce apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 1.397 euro/metru pătrat, cu 10% mai ridicat decât în aceeași lună a anului trecut.

Distribuie informația
Alte știri