Analiză Storia.ro: Prețurile solicitate pentru chirii au crescut în țară. Vezi care e situația la Oradea

Comparativ cu luna iunie a.c., în luna iulie a.c. românii au vizualizat cu 15% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și au făcut cu 29% mai multe contactări, date care arată că vizitatorii Storia.ro sunt mult mai deciși cu privire la închirierea apartamentelor. De asemenea, față de aceeași perioadă a anului trecut, în luna iulie a anului curent, interesul pentru chirii a fost mult mai ridicat – datele arată că au fost vizionate cu 9% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și că au fost realizate cu 24% mai multe contactări (contactările fiind interacțiunile dintre chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe platformă).

Media prețurilor solicitate pentru chiriile din cele 10 orașe analizate a fost relativ constantă față de luna anterioară, înregistrându-se o creștere medie de 3% în luna iulie 2023. Totuși, prețurile solicitate pentru chirii au crescut, în medie, cu 13% de la un an la altul (iulie 2022 vs. iulie 2023).

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, la nivelul țării s-au înregistrat mai multe creșteri ale prețului mediu solicitat pe toate categoriile de apartamente. În același timp, chiriile medii au crescut ușor față de luna iunie a.c., cea mai mare creștere înregistrându-se la Arad, la apartamentele cu două camere (+17%).

La Oradea, comparativ cu luna iunie a.c., prețurile medii solicitate în luna iulie a.c. pentru închiriere au crescut cu 5% la garsoniere și cu 2% la apartamentele cu trei camere, dar au rămas constante la categoria apartamentelor cu două camere. Comparativ cu luna iulie a anului trecut, prețurile medii solicitate au crescut cu 17% în cazul apartamentelor cu două camere, cu 14% în categoria garsonierelor și cu 11% la apartamentele cu trei camere.

Distribuie informația
Alte știri