Analiză Storia.ro: Prețurile solicitate pentru chirii au crescut în țară. Vezi care e situația la Oradea

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 21% de la un an la altul (ianuarie 2024 vs. ianuarie 2023), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (ianuarie 2024 vs. decembrie 2023) au crescut ușor (+1%).

Analiza a fost realizată de Storia – platforma de imobiliare lansată de OLX, ca parte din inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”, prin care brandul își propune să contribuie la transparentizarea informațiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriașilor, proprietarilor, agenților și dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susține să ia decizii imobiliare în cunoștință de cauză.

La Oradea, comparativ cu luna decembrie 2023, prețurile medii solicitate în luna ianuarie 2024 pentru închiriere au crescut în cazul apartamentelor cu trei camere (+7%), dar au scăzut în cazul apartamentelor cu două camere (-3%) și au rămas constante în cazul garsonierelor.

Față de luna ianuarie 2023 prețurile medii solicitate în ianuarie 2024 au crescut cu 11% în cazul garsonierelor, cu 27% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 29% pentru apartamentele cu trei camere.

Astfel, în luna ianuarie 2024, prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 200 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 380 de euro, iar cele cu trei camere s-au închiriat cu 450 de euro.

Distribuie informația
Alte știri