Anchete dupa explozia de a Stei. ITM si procurorii fac cercetari

Parchetul a deschis o ancheta in urma exploziei care a avut loc la o statie de imbuteliere gaz  din orasul bihorean Stei. Procurorii investigheaza mai multe infractiuni: vatamare corporala din culpa, distrugere si nerespectarea măsurilor legale de securitate.

“În urma producerii deflagraţiei, hala unde îşi desfăşurau activitatea personalul de serviciu a suferit degradări, respectiv distrugerea instalaţiilor de îmbuteliere a gazului şi a geamurilor, urmate de un incediu, în urma căruia 7 persoane au suferit traumatisme, respectiv arsuri, dintre care 4 sunt în stare critică, sedaţi şi ventilaţi mecanic, având arsuri de căi respiratorii, la nivelul feţei şi a membrelor superioare de gradul 1 si 2 A”, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Deocamdata nu este clar daca explozia in care au fost ranite 7 persoane dintre care 4 sunt in stare grava, a fost cauzata de o eroare umana sau a unei defectiuni.

O ancheta a fost deschisa si de Inspectoratul Teritorial de Munca Bihor

O explozie urmată de incendiu a avut loc luni seara la o secţie de încărcare butelii din localitatea Ştei, fiind activat planul roşu de intervenţie.

În momentul deflagrației, în incinta stației se aflau zece muncitori, șapte dintre aceștia suferind arsuri la nivelul căilor respiratorii, feței și mâinilor.

In prezent starea de sanatate a victimelor este stabila.

Medicii sustin ca pacientii pot fi ingrijiti la Oradea si nu este nevoie de transferul lor la alte spitale din tara

Distribuie informația
Alte știri