ANCPI: Extrasul de plan cadastral poate fi obţinut online

Foto: newsweek.ro

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunţat, miercuri, că extrasul de plan cadastral poate fi obţinut online de către notari sau persoanele interesate, fără plata unui tarif de urgenţă, începând cu 8 ianuarie.

Agenţia a modificat Ordinul nr 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI şi instituţiile subordonate cu scopul de a accelera întocmirea documentaţiilor cadastrale şi de urbanism, potrivit news.ro.


O altă modificare a Ordinul nr 16/2019 este eliminarea tarifului de 60 de lei, care trebuia achitat în cazul redepunerii cererilor respinse. Astfel, potrivit noilor prevederi, tariful de 60 de lei va fi plătit doar în cazul cererilor redepuse după expirarea termenului de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora.


De asemenea, noile prevederi din Ordinul 16/2019 asigura celeritatea în soluţionarea cererilor pentru care a fost achitat tarif de urgenţă, urmând ca aceste servicii să fie furnizate cu celeritate, dar nu mai târziu de 1/3 din termenul general.

Distribuie informația
Alte știri