Angajații A.B.A Crișuri au intervenit pentru a preveni inundarea Centralei Hidroelectrică Leșu

In cursul zilei de duminică, 17 decembrie, ca urmare a creșterii progresive a infiltrațiilor în barajul Leșu, angajații Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede au intervenit cu un buldoexcavator la canalul pluvial din incinta CHE Leșu pentru a mări secțiunea de scurgere, înlăturând astfel pericolului de inundare a incintei.

”Ținând cont de prognozele meteo și de avertizările hidro, angajații A.B.A Crișuri au monitorizat în permanență evoluția barajului Leșu. Astfel, începând de vineri, golirea de fund a funcționat la capacitate maximă dar, cu toate acestea, debitul afluentului a dus la acumularea unul volum de aproape 3 mil mc de apă în lac. Concomitent cu creșterea nivelului în lac au crescut și infiltrațiile în baraj. Întervenția a fost promptă și eficientă. În prezent, deși pericolul a fost înlăturat, situația rămâne sub supraveghere sporită,” spune directorul Dorel Dume.

La ora actuală debitele râurilor sunt în general în creștere pe cursurile inferioare ale principalelor râuri și variabile în rest. Conform datelor colectate din teren se mai inregistrază depășiri ale cotelor de atenție pe râul Crișul Negru la Zerind (depășire de 60cm), la Tinca (depășire de 10cm) și la Talpoș (depășire de 72cm).

Distribuie informația
Alte știri