Angajatii APM din intreaga tara ies in strada. Acuza guvernantii de discriminari salariale

Angajaţii Agenţiei Naţionale şi Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului protestează , joi, în toată ţara şi la Ministerul Mediului din Bucureşti, nemulţumiţi de discriminările salariale faţă de alţi funcţionari publici, solicitând eliminarea acestora, potrivit News.ro.

În situaţia în care, în decurs de trei zile, nu se va soluţiona favorabil revendicarea, se va ajunge la diminuarea ratei de absorţie a fondurilor europene, imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului, sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene, neîndeplinirea obligaţiilor stabilite prin Tratatul de aderare a României la UE, se arată în comunicatul Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM).

Şi angajaţii Gărzilor de Mediu din toată ţara au fost în grevă de avertisment, miercuri, in intervalul orar 14.00 şi 16.00, timp în care nu s-au efectuat controale si nici nu au lucrat cu publicul. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu le-au fost majorate salariile, astfel încât acestea să ajungă la nivelul celor ale angajaţilor Gărzii Forestiere, aşa cum a promis ministrul Mediului.

Distribuie informația
Alte știri