Angajații CNAS sistează plățile către spitale și furnizori, nemulţumiţi că revendicările lor sunt ignorate

Angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate opresc plăţile către spitale şi către furnizorii de servicii. Ei sunt nemulţumiţi că autoritățile nu vin cu soluții pentru revendicările lor.

Sindicaliștii din toate casele de asigurări de sănătate din țară protestează de 10 zile și reclamă că au salarii prea mici și un volum mare de muncă. Decizia angajaţilor CNAS de a sista plățile ar putea afecta un milion de bolnavi, atrag atenția reprezentanții asociațiilor care apără drepturile pacienților.

Decizia de a sista plățile către spitale și furnizorii de servicii medicale vine după 10 zile de protest, timp în care angajații din casele de asigurări de sănătate au reclamat salariile mici, volumul mare de muncă și au cerut ca legea care ar fi rezolvat aceste probleme să fie repusă în dezbaterea Parlamentului, pentru vot.

Reprezentanţii pacienţilor susţin că decizia sindicaliştilor din CNAS va avea consecinţe dramatice asupra suferinzilor. Este vorba de aproape un milion de bolnavi. De asemenea, protestul angajaţilor CNAS îi va afecta şi pe medicii de familie, care nu-şi vor mai putea plăti angajaţii.

Sindicaliștii au anunțat că pe durata protestului vor fi rezolvate doar urgențele.

Conducerea Casei Naţionale de Sănătate a precizat că negociază în continuare cu reprezentanții angajaților pentru rezolvarea crizei.

Distribuie informația
Alte știri