Angajatii de la APM Bihor au protestat, din nou, pentru majorari de salariu

Mai multi angajati ai Agentiei Judeteane pentru Protectia Mediului Bihor au protestat, marti dimineata, pe scarile institutiei din cauza salariilor care, spun ei, nu au mai fost majorate din 2009. In toata tara, aproape 2000 de functionari de mediu ar fi in aceasta situatie.

COMUNICAT:

Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019, angajaţii din domeniul protecţiei mediului sunt remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar;

În perioada 2009– 2015, salariile personalului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, care sunt în număr de 1934 de angajaţi nu au mai fost modificate.

În situația în care nu se vor soluționa favorabil revendicările angajatiilor din sistemul pentru protectia mediului se va ajunge la:
§ diminuarea ratei de absorție a fondurilor europene
§ imposibilitatea funcționării sistemului pentru protecția mediului,
§ sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene (autostrăzi drumuri expres, modernizare/reabilitare de drumuri naţionale/judeţene, sisteme de management integrat al deşeurilor, sisteme de canalizare, parcuri industriale, conducte de transport gaze naturale, linii electrice aeriene, planurile pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor pentru fiecare bazin hidrografic în parte, reabilitare linii cai ferate de călători şi de marfă, cariere, planuri de management, parcuri eoliene, strategii, etc.)
§ neîndeplinirea obligațiilor stabilite prin TRATATUL DE ADERARE A ROMÂNIEI LA UNIUNEA EUROPEANĂ
§ nerespectarea termenelor de raportare de către România, în calitate de stat membru UE, poate genera riscul declanșării procedurii de infringement, situații care vor determina costuri mult mai mari din partea Statului Român decât costurile generate de o creștere salarială pentru 1934 de salariați

Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri