Angajații din educație iau în calcul greva și amânarea încheierii situației pe semestrul

Angajații din educație sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și spun că majorarea pe care ar urma să o primească este de aproximativ 65 de lei, fapt considerat umilitor. În aceste condiții, ei iau în calcul declanșarea protestelor, anunță sindicatele din învățământ. 67% dintre cei care au răspuns unui chestionar în acest sens sunt de acord cu greva generală din 10 ianuarie, iar 77% dintre respondenți susțin amânarea încheierii situației școlare pe semestrul I.

Miercuri, în intervalul orar 13.00 și 15.00 a avut loc ultima pichetare a Guvernului din acest an, urmând ca unele sindicate județene să continue și joi, 23 decembrie, pichetarea Prefecturilor, precizează comunicatul sindicatelor din educație.

„În funcție de rezultatele referendumului (prin care membrii de sindicat vor decide modalitatea de acțiune), precum și de discuțiile pe care le vom avea cu Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă (dacă întâlnirea va avea loc, așa cum ne-a promis domnul Marian Neacșu, secretar general al Guvernului), vom decide formele de protest de la începutul anului viitor”, se arată într-o comunicare a sindicaliștilor. 

Potrivit acestora, personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri