Angajaţii din învăţământ vor beneficia de zile libere de Paşti şi de Rusalii potrivit cultului de care aparţin

Angajaţii din învăţământ vor beneficia de zile libere pentru a sărbători Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşti, precum şi prima şi a doua zi de Rusalii, în funcţie de data la care sunt celebrate acestea de cultul religios legal, creştin de care aparţin, conform unei propuneri legislative adopate, miercuri, în unanimitate, de Camera Deputaţilor.

Propunerea, care va fi transmisă Senatului spre dezbatere, a fost iniţiată de către zece parlamentari aparţinând grupurilor PSD, USR, UDMR, Pro Europa, minorităţi sau neafiliaţi. În cadrul dezbaterilor din plen, bihoreanul Szabó Ödön (UDMR), iniţiatorul demersului, a apreciat că este „o normalitate ca fiecare comunitate” să poată să îşi marcheze sărbătorile religioase atunci când acestea au loc.


Conform proiectului, salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin, de care aparţin, cât şi pentru alt cult creştin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.


Distribuie informația
Alte știri