Angajaţii din România care vor primi bani în plus la salariu dacă muncesc în weekend

O categorie de angajaţi români va primi bani în plus lună de lună, dacă îndeplineşte anumite condiţii, potrivit unei decizii adoptate de Guvern.

Ssalariații din sistemul sanitar public vor primi bani în plus lună de lună dacă vor lucra în week-enduri, adică vineri noapte, sâmbătă și duminică. Astfel, începând cu data de 1 august 2023, angajații din sistemul sanitar vor beneficia de o serie de o indemnizații, în valoare de:

– 500 de lei pentru medicii specialişti şi primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază;

– 1.000 de lei pentru medicii specialişti şi primari care efectuează lunar cel puţin două gărzi în afara normei legale de bază;

– 500 de lei pentru biologii, chimiştii şi biochimiştii care efectuează lunar cel puţin două gărzi;

– 500 de lei pentru asistenţii medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţii medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţii medicali dentari licenţiaţi, asistenţii medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţii medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşe, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor;

– 100 de lei pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează, dar nu mai mult de 300 de lei lunar pentru toate categoriile de personal, cu excepţia celor prevăzute la lit. a-c).

Măsura a fost luată printr-o ordonanță de urgență, care prevede și alte recompense, în afară de cele financiare. Mai precis, personalul medical va primi vouchere de vacanță, iar limita de concedii de odihnă a crescut la 38 de zile lucrătoare.

Distribuie informația
Alte știri