Angajatii din „Soli” s-au revazut, dupa multi ani, de Sanziene

Intalnirea fostilor angajati de la “Soli” a fost una emotionanta. S-au rememorat clipele frumoase traite in incinta din str Simion Barnutiu nr 15, timpul estompand amintirile mai putin placute. Cu totii, si au fost peste 100,(unii veniti din strainatate) au apreciat initiativa sefului creatiei, ing Andrei Luczek de a-i reuni pentru cateva ore pe cei care au fost in FAMILIA “Soli”. Si asta s-a vazut. Toti cei prezenti au considerat fabrica o a doua lor casa.

In anii 80, la Intreprinderea “Solidaritatatea” lucrau peste 4500 angajati care roboteau 6 zile din 7, la banda, in depozite sau in birouri pentru a produce si livra, zilnic, in tara si in strainatate, mii de perechi de incaltaminte purtand marca „Olimpia” . Asta a fost posibil si pentru ca „Soli” a avut parte de un lider adevarat, inginerul Orest Staciuc, un profesionist de exceptie, carismatic si desavarsit negociator.

Din pacate, nu a putut fi prezent la intalnirea de Sanziene dar a transmis un mesaj emotionant, iar multi dintre cei prezenti s-au simtit, inca o data onorati de faptul ca s-au format ca specialisti, avand un asa mentor.

Istoria fabricii “Solidaritatea” a inceput sa fie scrisa inca din prima parte a secolului trecut. Fondatori au fost in anul 1923 Steiner Eugen, Hillinger Maxim şi Katsher Adolf. Atunci incaltamintea produsa in Oradea purta numele “Carmen”.

Distribuie informația
Alte știri