Angajatii din „Soli” se revad, dupa multi ani, de Sanziene

A fost odata ca niciodata. A fost o familie mare cu peste 4500 de suflete care roboteau 6 zile din 7, la banda, in depozite sau in birouri pentru a produce si livra incaltamintea purtinad marca „Olimpia” in tara si in strainatate.

Istoria fabricii “Solidaritatea” a inceput sa fie scrisa inca din prima parte a secolului trecut. Fondatori au fost in anul 1923 Steiner Eugen, Hillinger Maxim şi Katsher Adolf. Atunci incaltamintea produsa in Oradea purta numele “Carmen”.

In anii 80 ,,Solidaritatea’’ a fost un pilon semnificativ al Centralei Industriei Pielariei Cauciucului si Incaltamintei Bucureşti. Producea zilnic mii de perechi de pantofi pentru femei si copii care luau drumul tarii sau cu containere in URSS, in SUA si vestul Europei.

Si daca atunci termenii de manager si marketing erau avangardiste, „Soli” a avut parte de un lider adevarat, inginerul Orest Staciuc, un profesionist de exceptie, charismatic si desavarsit negociator.

Cum despre aceasta fabrica se vorbeste doar la trecut, iar amintirile ii coplesesc pe cei ramasi(din pacate unii au trecut intr-o alta dimensiune), fostul sef al creatiei, ing Luczek Andrei a avut o idee minunata.

Angajatii de la „Soli” sunt asteptati pe 24 iunie de Sanziene, la ora 12 la Restaurant „Gala” din Oradea, pentru a rememora impreuna clipele frumoase traite in incinta din str Simion Barnutiu nr 15. Cu totii ar fi onorati sa ii poata strange mana fostului lor mare director, Orest Straciuc!

Distribuie informația
Alte știri