AnimaWings a pariat pe Oradea, vedeta momentului, și va deschide ruta spre București cu aeronave smart cost

Sala Mare a Primăriei Oradea a găzduit joi, 20 iunie, evenimentul în care AnimaWings a anuntat decizia de a deschide ruta aero spre București. Și asta de la data de 1 martie 2025, nu din 15 septembrie anul curent, cum anunțase în urmă cu o lună. Amfitroni au fost frații Cristian și Marius Pandel, acționari și ai Christian Tour, precum și Antonio Stoian, CEO AnimaWings, firmă integral românească cu capital privat.

„Cu acest proiect de aviație ne dorim să unim România, este un proiect de țară. Din punct de vedere geografic, țara noastră nu are insule precum Grecia, dar accesul între regiuni este dificil din cauza arcului carpatic”, a spus președintele companiei,Cristian Pandel, adăugând că din martie 2025 vor fi lansate curse de pe aeroporturile din Oradea, Cluj-Napoca și Iași. Acestea vor putea asigura legătura și cu capitale importante din Europa: Paris, pe Charles de Gaulle, Stockholm pe Arlanda și Larnaca.

De la Oradea spre București vor fi câte cinci curse dus-întors pe săptămână, iar prețul de pornire va fi de la 25 de euro pe sens la clasa economic, fără bagaj.

AnimaWings va opera cu aeronave Airbus 220, de ultimă generație și tehnologie. Orarul de zbor este deja disponibil pe www.animawings.com

Cursele vor porni la ora 7:00 dinspre București, iar la ora 8:45 vor decola din Oradea, aterizarea fiind estimată în Capitală o oră mai târziu. Reîntoarcerea în urbea de pe Crișul Repede va avea loc la ora 20:00. Prețurile vor fi în funcție de clasă, vor depinde de traficul existent și de cât de devreme a fost achiziționat biletul. Pentru firme și instituții va exista și varianta abonamentului.

„Modelul A220 are 140/149 de locuri, 12 scaune de business rabatabile, cu un spaţiu între scaune net superior altor modele din piaţă şi cinci locuri pe fiecare rând. Avionul produce cu 50% mai puţin zgomot, cu 30% mai puţine noxe şi consumă cu 25% mai puţin combustibil decât o aeronavă din vechile generaţii.”, a spus Antonio Stoian, CEO AnimaWings.

În perioada următoare, AnimaWings va continua să introducă destinații noi cu plecare din Bucureşti odată cu lansarea programului de iarnă, operate cu aeronavele Airbus A320 aflate deja în portofoliul companiei.

„Oradea a înflorit și va deveni o destinație turistică și nici nu este conectată foarte bine. Oradea este vedeta momentului și un model de urmat și pentru alte orașe”, a declarat Cristian Pandel care speră ca pariul său să devină unul câștigător.

Dorina Ursente

Distribuie informația
Alte știri