ANM anunță ploi torenţiale cu până la 80 de l/mp în Bihor

Meteorologii au emis, joi dimineață, o avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente în judeţul Maramureş şi zona montană a judeţelor: Bistriţa – Năsăud, Mureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Satu Mare.

De asemenea, este în vigoare și un cod galben de ploi şi intensificări ale vântului în Crişana, Maramureş şi în nordul Transilvaniei, precum şi în grupele nordice şi centrale ale Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni.

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00
Fenomene vizate: cantități moderate de apă, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

             În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă.Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp.
             Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

   COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă
Zone afectate: județul Maramureș și 
zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare

           În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

Distribuie informația
Alte știri