ANM: De duminică se răcește accentuat vremea și vin ploile. La munte va ninge

După o zi caldă, cu maxime de până la 22 de grade, schimbările vor veni accentuat de duminică. Vor fi ploi în nordul țării, unde treptat vom avea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Sâmbătă, în sudul țării și la București, va fi vreme frumoasă, cu maxime comparabile cu cele de vineri. La început va ploua, dar în partea a doua a intervalului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, local în Transilvania, Maramureș și Moldova. Izolat vor fi condiții pentru descărcări electrice.

La munte, duminică ziua vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în Moldova, Muntenia, Crișana și la munte, în special la altitudini mari în Carpații Orientali, unde ninsoarea va fi viscolită. Valorile termice vor fi în scădere în regiunile vestice, nordice și centrale, dar se vor menține mult mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei în sud și sud-est, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 21 de grade, iar cele minime, în general, între -3 și 6 grade.

Din noaptea de duminică spre luni, aria precipitațiilor se extinde.

Maximele vor fi 14-15 grade în Oltenia, S-V Munteniei.

Duminică, la București, vor fi 11-12 grade și așteptăm precipitații în cursul zilei.

Noaptea va fi frig și va ploua.

Distribuie informația
Alte știri