Avertizare meteo de vreme rea în toată țara. Ploi, ninsori și vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă la nivel naţional până miercuri seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 9 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 18:00, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara.

În jumătatea sudică se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20 – 25 l/mp şi, izolat, 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1.600 de metri vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Temporar, vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Potrivit sursei citate, în zona montană înaltă, rafalele vor fi de 60 – 80 km/h, cu viteze mai mari, de peste 90 km/h, în noaptea de luni spre marţi (09/10 ianuarie) în Carpaţii Meridionali, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii.

Distribuie informația
Alte știri