ANM, informare meteo pentru toată țara: Vreme deosebit de rece, vânt puternic și ninsori

Foto: weather.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, valabilă de marți, 13 aprilie, ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în toatã ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ – local 15…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30…40 l/mp. Din dupã-amiaza zilei de marţi (13 aprilie) şi pânã în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoţite de descãrcãri electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţã şi ninsoare (cu precãdere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri) pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zãpadã. Trecãtor, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zãpadã local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depãşi 70…80 km/h şi va fi viscol.

Intensificãri temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu pânã la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Distribuie informația
Alte știri