ANM: Prognoza actualizată pentru intervalul 11 iunie – 8 iulie

Foto: Gabriel Popescu

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 iunie – 8 iulie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, vara începe cu temperaturi mai ridicate decât cele normale, în special în partea sudică și sud-estică a țării.

Prognoza meteo 11 – 17 iunie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice, în zona Munților Apuseni și în Carpații Meridionali.

Prognoza meteo 17 – 24 iunie 2024

În săptămâna 17-24 iunie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 24 iunie – 1 iulie 2024

În săptămâna 24 iunie- 1 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 1 – 8 iulie 2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceeastă săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord a țării, au precizat meteorologii.

Distribuie informația
Alte știri