ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Crişana

Foto: Daniela Stoica

Administraţia Națională de Meteorologie a emis luni, 1 iulie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 1 – 14 iulie 2024. Potrivit specialiștilor, la începutul săptămânii gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţãrii, iar valul de cãldurã va persista în Muntenia, vestul Dobrogei şi jumãtatea de sud a Moldovei, în timp ce în restul teritoriului vremea se va rãcori semnificativ. 

În primele zile din luna iulie, în Crișana, valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 34 de grade, spre 23…24 de grade. Apoi, din 4 iulie, aceasta va fi în creștere treptată, până în jurul a 32…33 de grade, valori care se vor menține până la finalul celei de-a doua săptămâni. În ceea ce privește media minimelor termice, aceasta va oscila între 13 și 18 de grade, cu valorile mai scăzute la mijlocul primei săptămâni din interval.

Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele zile ale lunii iulie, urmând ca până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a acestora să fie în scădere.

Distribuie informația
Alte știri