ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Crişana

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

În Crişana, valul de căldură se va menține și în zilele de 4 și 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. În perioada 6 – 11 iulie, scăderea de temperatură va fi semnificativă, astfel că media zilnică a maximelor va oscila între 24 și 28 de grade.

Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 33 de grade spre data de 17 iulie.

Temperaturile minime vor fi în jur de 19 grade în primele 3 zile, apoi de asemnea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 12-13 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 14-15 grade.

În zilele de 5 și 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menține ridicată și în perioada 7-13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

Alte știri