ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Crişana

Vremea va deveni caldă pentru data din calendar până la jumătatea acestei săptămâni, cu temperaturi care pot ajunge şi la 17 grade în Dobrogea, însă probabilitatea de ploi se menţine ridicată, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie. Prima lună de iarnă începe cu temperaturi maxime care se vor încadra între 0 grade la munte şi 8 grade în Oltenia şi cu precipitaţii în creştere.

În Crişana, de la valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, în jurul a 8 grade în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă pentru această dată pe 23 noiembrie, când la nivelul regiunii sunt estimate maxime de 13…14 grade. În 24 noiembrie se va reveni la o medie a temperaturilor maxime în medie de 8…9 grade, iar cu mici variaţii, acest regim termic diurn se va menţine până spre finalul lunii noiembrie. La începutul lunii decembrie, este estimată o scădere uşoară şi treptată până la o medie de 4…5 grade.

Valorile termice nocturne vor avea variaţii semnificative în primele zile, astfel în prima noapte temperatura minimă va fi în jurul valorii de 0 grade, în 23 noiembrie va fi de 5…6 grade, apoi tendinţa va fi de scădere treptată şi se va reveni la valori în jur de 0 grade după 28 noiembrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 1 decembrie.

Distribuie informația
Alte știri