ANM: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, în țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat vineri prognoza de vreme în țară, pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie.

Prognoza meteo: săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Temperaturi: maxime între 1 și 10 grade Celsius; mai cald în sud. Precipitații: posibile ploi și lapoviță în intervalul 1-3 decembrie în centru și vest; ninsori și lapoviță în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie și 5 decembrie în nord; ploi/lapoviță în 29 noiembrie și 4 decembrie în nord-est; ploi/ploi înghețate în 29 noiembrie și 3-4 decembrie în sud; la munte, lapoviță/ninsori în 2-3 și 5 decembrie.

Prognoza meteo: săptămâna 6-12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturi: maxime între 1 și 9 grade Celsius, mai cald în vest, centru și sud. Precipitații: în jurul datei de 10 decembrie, lapoviță în nord-est și ploi în sud.

Prognoza meteo: săptămâna 13-19 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturi: maxime între 1 și 7 grade Celsius, mai frig în nord. Precipitații: 16-17 decembrie, lapoviță/ninsori în nord-estul țării și în nordul Transilvaniei

Prognoza meteo: săptămâna 20-27 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est. Temperaturi: maxime între -1 și 7 grade Celsius, mai cald în centru, vest și sud. Precipitații: 23-27 decembrie, lapoviță/ninsori în centru, vest, nord, nord-est și la munte; în sud, ploi în intervalul 23-24 decembrie și ninsori în 26-27 decembrie.

Distribuie informația
Alte știri