ANRE ia o decizie importantă pentru cei care rămân fără furnizor de gaze

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a desemnat compania de stat Romgaz, furnizor de ultimă instanță (FUI) de gaze. În urma deciziei ANRE, Romgaz care este cel mai mare producător de gaze naturale din România, va fi nevoită să îi preia în portofoliu pe clienții finali care rămân fără furnizor.

Și Premier Energy, care, începând din luna iunie nu mai era furnizor de ultimă instanță, a fost redesemnat FUI, iar din 22 octombrie intră în vigoare decizia ANRE prin care și companiei Tinmar Energy îi va fi retras statutul de FUI, potrivit profit.ro.

Pentru clienții preluați, fie automat, fie la cererea acestora, FUI nu se schimbă pe perioada furnizării de ultimă instanță decât în situația în care furnizorul respectiv își pierde calitatea de FUI.

Furnizorul de ultimă instanță care primește o solicitare de preluare din partea unui client final cu un consum anual mai mare de 28.000 MWh este obligat să asigure furnizarea gazelor naturale acelui client.

Modelul de solicitare de preluare se regăsește pe pagina proprie de internet a fiecărui furnizor de ultimă instanță precizează ANRE

Distribuie informația
Alte știri