Ansamblu de locuințe colective, în locul construcţiilor abandonate de lângă Parcul Brătianu din Oradea

Firma S.C Invest Sunrise Com S.R.L a solicitat aviz Arhitect Șef pentru reorganizarea incintei situate pe str. Parc I.C. Brătianu, colț cu str. Romaniței și str. Ion Heliade Rădulescu. Prin această reorganizare, investitorul dorește amenajarea de locuințe colective cu un total de 35 de apartamente, cu spații comerciale la parter, cu parcare subterană, curte interioară, spații verzi. Ansamblul  va avea un regim maxim de înălțime S+P+3E + etaj retras.

În acest sens, firma a întocmit documentația pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), prezentând-o comisiei de urbanism, proiectul propunând demolarea unor corpuri de clădire parazitare din incintă, modernizarea, respectiv realizarea fațadelor corpurilor de clădire nefinalizate, extinderea acestora cu două corpuri noi de clădire, la aliniamentul străzilor Parc I.C. Brătianu și Ion Heliade Rădulescu.

Mai exact, beneficiarul dorește reglementarea în vederea demolării corpurilor C2, C3, C4, C5, C6, C7 și C8, recompartimentarea/ refațadizarea corpurilor C1 și C9, extinderea acestora și dezvoltarea de  locuințe colective cu spațiu comercial la parter (vezi planşa din ataș).

„În zona corpurilor care vor fi desființate se propune realizarea unui parcaj auto subteran, care va cuprinde cca 40 de locuri de parcare pentru autoturisme. Parcajul se va întinde și în subsolul corpului C1 și C9. Totodată, la nivelul străzii se propune dezvoltarea a două corpuri de clădire, extinderi ale corpurilor C1 și C9. Extinderile se vor dezvolta în aliniamentul străzilor I.C. Brătianu și I. H. Rădulescu. Astfel, corpul de clădire dezvoltat la strada I.C. Brătianu se va alipi la calcanul existent pe latura vestică și va avea un regim de înălţime de S+P+2. În acest corp se va dezvolta de-altfel și rampa de coborâre în subsol (parcare) cu acces direct din strada I.H. Rădulescu”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Terenul studiat are o suprafață de cca 1.600 mp.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri