ANSVSA: 10 noi focare de pestă porcină africană. Vezi câte sunt in Bihor

Un număr de 135 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi, după ce 88 de focare au fost stinse în intervalul 30 decembrie – 6 ianuarie, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Dintre focarele stinse, 16 focare erau în exploataţii comerciale de porcine, inclusiv în exploataţii comerciale de tip A. Numărul total al porcinelor aflate în focarele active este de 276.348.

În intervalul 30 decembrie – 6 ianuarie au fost înregistrate 10 noi focare de pestă porcină africană: trei în judeţul Bihor, două în judeţul Cluj şi câte un focar în judeţele Dolj, Harghita, Prahova, Satu-Mare, Vaslui. Cele 88 de focare stinse în această perioadă au fost în judeţele Teleorman (70 de focare stinse), Ilfov (8 focare), Giurgiu (6 focare), Dâmboviţa, Timiş, Bucureşti, Vaslui (câte un focar).

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România – pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 6.161 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. 323 au fost in Bihor. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

În intervalul 1 – 6 ianuarie, au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreţi: patru cazuri la mistreţi găsiţi morţi în judeţul Bistriţa-Năsăud, două cazuri la mistreţi vânaţi în judeţul Dâmboviţa, două cazuri la mistreţi vânaţi în judeţul Iaşi, câte un caz la mistreţ vânat în judeţele Bihor şi Tulcea, un caz la mistreţ găsit mort în judeţul Hunedoara.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri