ANSVSA: 15 focare noi de pestă porcină africană înregistrate în ultima săptămână. 8 sunt în Bihor

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că în ţară sunt active 142 de focare de pestă porcină africană, în ultima săptămână fiind înregistrate 15 focare noi. Totodată, s-au semnalat 11 cazuri noi la mistreţi.

Potrivit ANSVSA, în 10 iunie erau active 142 de focare pestă porcină africană (PPA), din care 3 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 36.366 de porcine.

În perioada 4-10 iunie, au fost înregistrate 15 focare noi de PPA: opt în judeţul Bihor, câte două în judeţele Arad, Cluj şi Satu Mare şi un focar în judeţul Maramureş.

În acelaşi interval au  fost stinse 57 de focare de PPA: 18 în judeţul Sibiu, 15 în judeţul Gorj, şase în judeţul Alba, patru în judeţul Bihor, trei în judeţul Sălaj, câte două în judeţele Buzău şi Maramureş şi câte un focar în judeţele Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş şi Vâlcea.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.744 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Dintre acestea, în perioada 4-10 iunie, au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreţi: câte două cazuri în judeţele Argeş, Bacău şi Satu Mare şi câte un caz în judeţele Alba, Maramureş, Mureş, Sălaj şi Timiş.

Distribuie informația
Alte știri