ANSVSA: 21 de focare noi de pestă porcină africană în ţară. 3 sunt în Bihor

Potrivit ANSVSA, în 3 iunie erau active 184 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care 5 focare în exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 93.654 de porcine.

În intervalul 21 mai – 3 iunie, au fost înregistrate 21 de focare noi de PPA: şase în judeţul Maramureş, trei în judeţul Bihor, câte două în judeţele Cluj, Satu Mare şi Vâlcea şi câte un focar în judeţele Arad, Dolj, Dâmboviţa, Sălaj, Vaslui şi Vrancea.

Totodată, au fost stinse 137 de focare de PPA: 54 în judeţul Gorj, 11 în judeţul Sălaj, câte 9 în judeţele Bihor şi Cluj, şapte în judeţul Giurgiu, câte şase în judeţele Buzău şi Ilfov, cinci în judeţul Bistriţa-Năsăud, câte patru în judeţele Arad, Dolj şi Mehedinţi, câte trei în judeţele Alba, Ialomiţa şi Timiş, câte două în judeţele Botoşani şi Suceava şi câte un focar în judeţele Braşov, Dâmboviţa, Maramureş, Mureş şi Vrancea.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.733 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe.

Distribuie informația
Alte știri