ANT: România a pierdut un medic de excepție: prof. univ. dr. Istvan Benedek!

Agenția Națională de Transplant transmite sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, prietenilor, colegilor de serviciu, după trecerea în nefiinţă a Prof. Dr. Istvan Benedek, fostul șef al Secției Clinice de Hematologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș, fost membru în Consiliul Științific al ANT, medicul care a efectuat primul transplant medular la un adult în România.

Lumea medicală a pierdut un profesionist de excepție, dedicat, implicat, altruist, un om cu suflet mare. Aducem un ultim omagiu Prof. Dr. Istvan Benedek și vom păstra pentru totdeauna în suflet valorile transmise.

„Totuşi, sunt mândru că am reuşit să înfiinţez o şcoală şi clinică de hematologie, un centru de transplant medular care funcţionează la standarde europene. În prezent, mai mult de zece medici tineri se specializează în domeniul hematologiei, sunt convins că ei vor rămâne pe meleagurile natale şi vor ajuta la vindecarea bolnavilor. Simt că nu doar le-am predat cunoştinţele, ci m-am străduit şi să le arăt frumuseţile vocaţiei – aşa ar trebui să procedeze toţi medicii experimentaţi, spunea maestrul”.

Un gând de alinare şi sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri