Antena 3: Dacian Ciolos s-ar putea inscrie in PNL Bihor

Fostul premier, Dacian Ciolos, intenţionează să se înscrie în rândurile liberalilor pentru a candida în vară la Convenţia Naţională, decisivă pentru alegerea noului lider al partidului, scrie jurnalul.ro care citeaza surse ale Antenei 3.

Cioloş ar fi vrut să-şi depună adeziunea la organizaţia PNL din Sălaj, oraşul de unde provine, însă liberalii i-ar fi transmis că nu ar avea rost să încerce, pentru că ar fi refuzat. Astfel, fostul premier ar fi căutat sprijin din partea fostului secretar general al liberalilor, Ilie Bolojan, cel care conduce filiala PNL Bihor, şi ar fi încercat să-şi depună adeziunea acolo.

Informaţiile potrivit cărora Cioloş bate la uşile PNL au fost confirmate şi de fostul jurnalist Robert Turcescu. Deputatul PMP susţine că, potrivit unor “surse liberale”, Dacian Cioloş se va înscrie în PNL până la sfârşitul lunii februarie. Statutul PNL prevede însă că pentru funcţia de preşedinte al partidului pot candida doar membrii cu o vechime de cel puţin cinci ani, condiţie pe care fostul premier nu o îndeplineşte, el nefiind nici măcar membru de partid. În cazul său ar putea exista însă o derogare de la vechime, după modelul celei de care a beneficiat preşedintele Klaus Iohannis în vara lui 2014.

Sambata, intr-un interviu la Europa FM, Dacian Cioloş a spus: „Teama mea e că lumea se plictiseşte repede de un partid şi iar se întoarce la ideea că, până la urmă, toţi sunt la fel”.

Alte știri