ANTI-AMBROZIE: 150 de oradeni au fost amendati in 2016 pentru ca nu si-au curatat terenurile. INSUFICIENT, spun cei afectati de alergii

Primăria municipiului Oradea, prin Poliţia Locală Oradea, aplică anual sancţiuni contravenţionale deţinătorilor legali, cât şi administratorilor de terenuri pe care se regăseşte planta alergenică „AMBROZIE” şi care nu iau măsuri din timp pentru eliminarea acestei buruieni periculoase pentru sănătatea populaţiei, a anuntat ieri Primaria dupa ce tot mai multi oradeni s-au plans ca planta e tot mai raspandita in oras.

Până în prezent, doar în cursul anului 2016, s-au aplicat 149 amenzi contravenţionale în valoare de 174.800 lei. Pe viitor, Poliţia Locală Oradea va continua acţiunile de notificare, respectiv de sancţionare a persoanelor care nu se vor conforma, mai anunta Primaria.

Sancţiunile sunt intre 1000 – 2500 RON, cu posibilitatea plăţii a jumătate din minimul amenzii în termen de 48 h. Valoarea e considerata mica de oradenii care sufera de alergii. Oamenii spun ca proprietarii terenurilor prefera sa plateasca amenda decat sa le curete, pentru ca asta i-ar costa mai mult.

Pentru a sesiza prezenta ambroziei, oradenii pot apela Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea la numărul de telefon 0259 969. Si pe facebook a fost creata o pagina .

Distribuie informația
Alte știri